administracijaObrasci zahtjevaO TomislavgraduPoslovni imenikKontaktPlan grada

Općinska uprava

Press

Aktivna aplikacija za elektronički unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju

15.1.2021

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je u svrhu poboljšanja procesa dostavljanja i evidentiranja imovinskih kartona izabranih zvaničnika na početku odnosno po prestanku mandata omogućilo elektronički unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH na web adresi https://izbori.ba/ImovinskiKartoni.Aplikacija osigurava točnost podataka, ubrzanje procesa obrade podataka i jednostavnost podnošenja obrasca Izjave o imovinskom stanju. A prije svega biće efikasniji proces objave podataka iz izjava o imovinskom stanju izabranih zvaničnika, odnosno njihovo stavljanje na uvid javnosti.

Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u elektroničkoj formi, za što se koristi nova aplikacija, zatim se imovinski karton tiska i potpisan dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na verifikaciju. Ovom procedurom završava se ciklus predaje podataka na imovinskom kartonu.

Na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH objavljeno je i Korisnički naputak za online elektroničko popunjavanje obrasca Izjave o imovinskom stanju za izabrane zvaničnike.

U slučaju da se pojavi problem ili nedoumica vezana za upotrabu aplikacije „Imovinski kartoni“, korisnici aplikacije se za tehničku potporu mogu obratiti Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na e-mail: imkar@izbori.ba ili na telefonski broj: +387 33 251 320.

Obaveza podnošenja izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika, rokovi i sadržaj izjave su propisani odredbama članka 15.7 i članka 15.8 Izbornog zakona BiH.

 

Ured za informiranje

Središnje izborno povjerenstvo

Bosne i Hercegovine
[ Nazad ]